Wat bracht 2018 mij? - Liesbet Selleslags

Wat bracht 2018 mij?

Nu 2018 op zijn einde loopt, voel ik dat dit jaar voor mij echt een kanteljaar is geweest. Een jaar waar ik zelf veel gegroeid ben & grote stappen heb gezet. Ook een heftig jaar waar heel wat puzzelstukjes in elkaar zijn gevallen & er meer duidelijkheid kwam. En ongetwijfeld zet dit proces zich nog verder in 2019. Dat belooft ook nog een pittig jaar te worden waarin ik letterlijk mag springen.

More...

In januari 2018 had ik nog geen idee hoe ik mijn leven & ook mijn onderneming vorm wou geven. Ik was er nog steeds van overtuigd dat ik wou coachen. Hiervoor volgde ik in 2016 & 2017 verschillende coachopleidingen. Toch bleef ik steeds een beetje op mijn honger zitten. Het voelde alsof ik nog iets miste, de tools of ingangspoort miste die helemaal bij me past.

Eind 2017 was ik twee intensieve dans & bewegingscoaching, -therapie & -performance opleidingen gestart die verder liepen in 2018.. Dans & beweging waren immers altijd - als een rode draad - aanwezig in mijn leven. Daar wou ik me graag verder in verdiepen zodat ik dit nog meer in mijn leven kon integreren. Ik keek dan ook heel erg uit naar deze opleidingen waarin ik helemaal mocht thuiskomen.

Dansen kon ik al dus dat was niet echt een probleem. Alhoewel ik tot dan vooral choreografieën had aangeleerd tijdens de Afrikaanse danslessen die ik volgde. Nu mocht ik mijn lichaam laten bewegen hoe het wou &wat op dat moment goed voelde. Het moest er zelfs niet mooi uitzien. Dat werd dus effe mijn hoofd afzetten om helemaal in mijn lijf te komen. Het waren serieuze stappen buiten mijn comfortzone waarbij ik in korte tijd veel over mezelf leerde.

Tijdens één van deze opleidingen liet ik ook een dansopstelling doen. Ik wou meer duidelijkheid over de richting die ik met mijn leven wou uitgaan, over mijn missie. Er werden verschillende opties opgesteld waartussen ik mocht voelen, bewegen & dansen.
Tijdens deze opstelling trok het pure coachen heel hard aan mij terwijl ik er vooral van wou weglopen. Ik wilde dat het me met rust liet. Het voelde voor mij niet goed, te zwaar & koste me veel energie. Dat was dus alvast een bevestiging van wat ik al even voelde.

Gelukkig voelden de andere opties - woman empowerment, massages & performance - wel goed. Deze gaven me juist energie & flow. Iets wat ik ook kon voelen wanneer deze opties aan bod kwamen tijdens de opleidingen zelf. Dit gaf me alvast iets meer duidelijkheid over de richting. Het hoe bleef / blijft nog een vraagteken & wordt verder onderzocht.

Later dit jaar mocht ik me verdiepen in de wondere wereld van yin yoga & Chinese geneeskunde met een basis en gevorderde teacher training. Want ook yin yoga kwam de laatste jaren meer & meer op mijn pad. Zeker tijdens de herstel van mijn bore-out.
Van nature uit kan ik heel moeilijk niets doen & rusten, ook al verlang ik hier juist heel erg naar. Door enkele minuten in dezelfde yogahouding te blijven, wordt ik uitgenodigd om even helemaal niets te doen & in het nu te zijn. Deze zachte yogavorm helpt me om naar binnen te keren. Het brengt me zo dichter bij mezelf. Aangezien ik hiermee ook mijn meridianen (energiebanen in mijn lichaam) stimuleer, geef ik mezelf ook telkens een heerlijke massage.

Naast mijn dagelijkse yin yoga sessies thuis, pik ik nu ook wekelijks een les of workshop mee in een yogastudio om mijn practice nog te verdiepen. Dit laatste deed ik lange tijd niet, maar ik voel heel goed het effect dat dit op me heeft. Door even weg te zijn uit mijn omgeving, kan ik me nog meer ontspannen & loskoppelen van mijn dagelijkse werkzaamheden & beslommeringen. Dus dit blijft ook in 2019 op mijn planning staan.
Daarnaast volgde ik ook enkele workshops restorative yoga waarbij je nog langer een ontspannende houding blijft liggen & je nog meer tot rust mag komen. Nog een grotere uitdaging zeg maar. Ook dit smaakt naar meer verdieping.

Al mijn - uiteenlopende - interesses maken het me niet makkelijk om deze samen te brengen. Eerst voelde ik dat ik met "dans door jouw droomleven" vooral richting dans wou gaan. Hiervoor organiseerde ik 2 dansworkshops die door de deelnemers heel erg gesmaakt werden.
Na een tijdje voelde dit voor mij te beperkt & voelde "verbinding in beweging" veel beter. Hier kon ik yin yoga mee onderbrengen & kreeg dit weer even mijn volle aandacht. 

In oktober lanceerde ik mijn eerste online workshop & er volgden er nog 2 gezien de positieve reacties die ik kreeg. Ondertussen heb ik ook mijn online verbinding in beweging omgeving waar je deze workshops op jouw tempo kan volgen. Op deze manier kan ik nog meer vrouwen inspireren & laten voelen met wat beweging ook voor hen kan doen.

Sedert enkele weken voel ik dat ik dans & yin yoga mag integreren, samen met alle andere tools die op mijn pad kwamen. Beiden maken deel uit van het bewegingsdeel dat in mijn leven heel belangrijk is. Ze hebben er allebei voor gezorgd dat ik herstelde van mijn bore-out, dat ik mezelf & de balans tussen mijn lichaam en geest terug vond. 

Wil je graag zelf ervaren hoe beweging je - op een veilige manier - dichter bij jezelf kan brengen? Dan nodig ik je heel graag uit voor een gratis inspiratiegesprek.  

Liesbet Selleslags
 

Het is mijn missie om je te helpen om te leven vanuit je natuurlijke vrouwelijke energie & je voluit vrouw te voelen. Hiervoor nodig ik je uit om terug contact te maken met je lichaam. Meer bepaald met je bekken, buik & billen, het centrum van je vrouwelijkheid.

>