Wie ben jij? - Liesbet Selleslags

Wie ben jij?

Een heel gewone vraag die je ongetwijfeld al honderd keren hebt gekregen. Op een feestje, straat, bus, trein, netwerkmoment, ... En wat antwoord je hierop? Zeg je dan je naam gevolgd door je beroep? Een soort automatisme omdat anderen dit doen & dat van je verwacht wordt? Is je beroep echt wie je bent? Bepaalt deze status jouw waarde?

More...

Wie of wat bepaalt jouw waarde?

Voor mij was dit lange tijd het geval. Niet dat ik zo'n fan ben van al die ronkende functie-beschrijvingen die amper op een visitekaartje passen 😉 Ik voelde wel de nood om een "functie" te hebben, een rol waar ik me achter kon verschuilen. Mogelijk is dit ook de reden waardoor ik - na enkele maanden wankelen - uiteindelijk toch gecrasht ben. Na jaren van vrijheid om mijn job in te vullen zoals ik het wou, werd deze beperkt & zelf helemaal afgenomen. Hierdoor ging ik mezelf steeds meer onmisbaar maken & (saaie) taken afstootten. Uiteindelijk had ik letterlijk niets meer om handen & was er bij de geplande reorganisatie zelfs helemaal geen functie voor mij.  

Ik voelde me compleet leeg & waardeloos. Alsof al mijn inspanningen & geleverde werk niet gewaardeerd werden. Het leek wel dat met mijn functie ook mijn levensdoel & (zelf)waarde werd afgenomen. Mijn zelfvertrouwen was alvast stevig onder nul gedaald. Ook al was het al langer duidelijk dat ik daar helemaal niet meer thuis hoorde & het tijd was om te vertrekken. Toch kwam het heel hard aan. De gouden kooi verlaten is immers niet zo evident.

Mijn hoofd nam het nog even over

In eerste instantie wou ik dan ook zo snel mogelijk terug aan het werk, mezelf terug "nuttig" maken & meedraaien in de maatschappij. Het kon voor mij niet snel genoeg gaan. Lees: voor mijn hoofd. Mijn lichaam dacht er echter anders over. Ik kreeg letterlijk een knoop in mijn maag wanneer ik naar vacatures keek. Ik blokkeerde wanneer ik een sollicitatiebrief moest schrijven. Waarom wou ik die functie in dat bedrijf? Euhm, omdat ik werk nodig had. Uiteraard kreeg ik geen zinnige motivatie op papier & werd dit dus geen succes.

Naar vertrouwen op mijn lichaam

Oké, dit werkte duidelijk niet meer voor mij. Ik besloot om naar mijn lichaam te luisteren & hierop te vertrouwen. Dit was zeker geen evident parcours. Want ik had dat nooit geleerd. Ik kom uit een gezin waar het mentale & hard werken belangrijk zijn. Dit zit dus opgeslagen in mijn DNA. En juist dat wou ik even overschrijven.

Gelukkig kon ik ook terugvallen op mijn vroegere ervaringen met beweging, yin yoga, dans, creatief bezig zijn met mijn lichaam. Deze waren & zijn nog steeds heel belangrijk voor mij waardoor ik er telkens opnieuw naar op zoek ga. Ook al is dit soms een beetje uit mijn comfortzone & krijg ik kriebels in mijn buik. Dit neem ik er heel graag bij. Ze zorgen er ook voor dat ik thuis kom bij mezelf. Dat ik leef vanuit mezelf, mijn hart en dus ook luister naar mijn lichaam. Op deze momenten voel ik mijn (lichaams)houding & energie veranderen. Ik voel me gelukkig & ga weer stralen.

Op deze manier blijf ik weg uit mijn hoofd & daal ik steeds meer in mijn lichaam af. Hierdoor leer ik mezelf ook beter kennen. Want telkens kom ik weer nieuwe stukken van mezelf tegen. Ik ga als het ware op ontdekkingsreis in mezelf. Een reis die nooit ophoudt & die ik elke dag opnieuw maak. En neen, dat is niet altijd een plezierreisje alhoewel het wel heel fijn is om te voelen hoe die puzzelstukjes steeds meer in elkaar beginnen te vallen. 

Zo heb ik ook ineens geen "functie" meer nodig. Ik ben wie ik ben met al mijn unieke talenten. Ik hoef me niet meer zo nodig in een hokje te wringen om er toch maar bij te horen. Het zou gewoon niet meer passen & dat hoeft ook gewoon niet meer. Wat voelt dit heerlijk bevrijdend!

Wil je graag zelf ervaren hoe beweging je - op een veilige manier - dichter bij jezelf kan brengen? Dan nodig ik je heel graag uit voor een gratis inspiratiegesprek.  

Liesbet Selleslags
 

Het is mijn missie om je te helpen om te leven vanuit je natuurlijke vrouwelijke energie & je voluit vrouw te voelen. Hiervoor nodig ik je uit om terug contact te maken met je lichaam. Meer bepaald met je bekken, buik & billen, het centrum van je vrouwelijkheid.

>